Tedd zsebre az autód!

Opel alvázszám lekérdezés használtautó vásárlás előtt

Tudd meg az alvázszám lekérdezésével, hogy törött volt-e a kinézett Opel!

Miért kell egy használt Opel alvázszámát ellenőrizni?

Vettél egy jó Opel használtautót, minden rendben lévőnek látszott és csak utólag derült ki, hogy a külföldről behozott autó komoly balesetet szenvedett. Jobban jársz, ha vásárlás előtt egy alvázszám lekérdezéssel meggyőződsz róla, hogy valóban sérülésmentes-e a kiválasztott Opeled!

Ha a kiválasztott Opel karosszériáját az Európai Unióban legálisan, hivatalos szakszervizben javították az ezredforduló után, akkor nagy valószínűséggel megtaláljuk a javításhoz készült szervizanyagokat.

Az információk birtokában csillagászati összegű szervizszámlákat vagy sokáig tartó jogi herce-hurcát spórolhatsz meg, hiszen a használtautó-piac tele van bizonytalan és manipulált előéletű Opel járművekkel. Ezek igen csábítónak vannak feltüntetve - egy nem szakértő vevő számára.

A nemzetközi nyilvántartások adatai alapján készített riport segít feltárni az autó előéletét, esetleges sérüléseit, javításait, így könnyebben tudsz döntést hozni.

Árak - minőségi garanciával!

Amennyiben az Opel alvázszám azonosítható Kárkereső rendszerünkben, elérhetővé válik számodra az Opel kártörténeti jelentésünk, mely most csak 3990 Ft (áfával együtt). Ez a jelentés tartalmaz minden olyan fellelhető karosszéria-történeti információt, ami a kiválasztott Opel előéletével kapcsolatban fontos lehet, és jó, ha a vásárlás előtt tisztában vagy vele. A jelentést bankkártyával fizetheted ki, és pár percen belül e-mail címedre postázzuk a kért riportot.

A befektetett összeg elenyésző ahhoz képest, amilyen kockázatot jelenthet egy sérült Opel megvásárlása. Amennyiben nem találunk kárinformációt, az adatbázisban lefuttatott ellenőrzésért csupán egy 400 Ft-os alapdíjat számítunk fel, a számlán is ennyi szerepel majd az eredeti vételár helyett. (A fennmaradó 3590 forintot bankod kb. 24 óra alatt jóváírja a számládon újra.)

Az Opel alvázszám-ellenőrzés részletei

Az ellenőrzést az elérhető legátfogóbb, az Európai Unió országaiban készített hivatalos Opel biztosítási kárkalkulációk jelentős részét tartalmazó, egyesített adatbázisban futtatjuk le. Így biztosra mehetsz, hogy a kiválasztott Opel kártörténete a lehető legnagyobb mélységben lesz feltárva, te pedig felelős döntést tudsz hozni, hogy az információk birtokában megveszed-e.

Bizonyos kisebb biztosítók jelentéseire és az EU-n kívül elvégzett Opel kárkalkulációkra nincs rálátásunk. Nem szerepelnek az adatbázisban a bejelentés nélkül maradt káresetek sem. Fontos figyelembe venni emellett, hogy az Opelen ténylegesen elvégzett javítások eltérhetnek a kárkalkulációkban szereplő, becsült javítási igénytől.

Ha van adat, akkor a végeredmény sokkal több információt tartalmaz, mint az ingyenes gépjármű-lekérdezésre alkalmas Jármű Szolgáltatási Platform, ahol csupán a káreset dátuma van feltüntetve, és az, hogy a kár okozója vagy elszenvedője volt-e az autó.

A jelentés az alábbi információkat tartalmazza:

 • Kutatás egyesített EU-s adatbázisban
 • Kár- és balesetek időpontja, helyszíne
 • Sérült területek azonosítása
 • Sérülések jellege, mértéke
 • Cserélt alkatrészek listája
 • Teljes becsült szervizköltség
 • Rögzített km-óra állások

 

 

Az Opel alvázszám lekérdezésének a menete - így szerezd meg a jelentésed

Az Opel alvázszám lekérdezése egyszerű lépésekből áll, néhány perc alatt az email-fiókodban landol a jelentés, ha van adat. Kövesd az alábbi lépéseket:

 1. Gépeld be az Opel alvázszámot (a forgalmi engedély E sorában találod, kis- és nagybetű nem számít), és nyomd meg az Ellenőrzés gombot.
 2. A Megrendelő oldalon add meg a számlázási adatokat (cég vagy magánszemély), fogadd el az adatkezelési szabályzatot és az ÁSZF-et, majd kattints a “Fizetés” gombra.
 3. Átirányítunk a SimplePay oldalára, itt add meg a kártyád adatait, vagy lépj be a fiókodba a fizetéshez.
 4. Külön oldalon jelezzük, ha sikeres volt a fizetés.

Ezután email-fiókodba 3 értesítőt kapsz:

 • Carnotie: ha volt adat, akkor .PDF formátumban kapod meg a kinézett Opel használtautóról szóló kártörténeti jelentésed, amit letölthetsz. Ha nem volt adat, akkor erről értesítünk.
 • SimplePay: ha volt adat, akkor 3990 forintot vontak le, ha nem volt adat, akkor csak az adatbázis használati díját, 400 forintot számoltuk fel.
 • Számlázz.hu: számla értesítő az adott összegről

Az Opel használt-autókról általában

Az Opel márka egy hosszú múltra visszatekintő német autógyártó cég, amely a tömegautók piacán nagy népszerűségnek örvend. Az első Opelt 1899-ben készítették el, és azóta számos kiváló autót dobott piacra, amelyek között megtalálhatók a kisautóktól a luxusautókig mindenféle típus. Az Opel márkáját ma már világszerte ismerik és elismerték, a márka jelenleg a francia PSA Group részét képezi, azaz tulajdonosa a Peugeot és a Citroen anyavállalata.

Az Opelről általánosságban elmondható, hogy megbízható, erős és gazdaságos autókat gyártanak, amelyek kiváló minőségi színvonalat képviselnek.

Magyarországon az Opel nagyon népszerű autómárka. Az Opel autókat elsősorban azok a vásárlók veszik meg, akik megbízható autót keresnek, és akiknek fontos a gazdaságosság és a hatékonyság.

A leggyakoribb Opel modellek Magyarországon középkategóriás autók, mint például az Opel Astra, az Opel Vectra és az Opel Insignia. Az Astra különösen népszerű a fiatalabb vásárlók körében, mivel kedvező áron és kiváló minőségben vásárolható meg. Az Opel Insignia egy nagyobb luxusautó, amelyet általában a cégek és a középkorú vásárlók keresnek.

Fontos megemlíteni, hogy az Opelnek jelentős magyar vonatkozása is van, mivel az Opel magyarországi üzemében készülnek az Opel Corsa és Opel Mokka modellek. Az Opel üzem Szentgotthárdon található, és a város gazdaságának fontos részét képezi.

Ha valaki használt Opelt keres Magyarországon, akkor érdemes figyelembe venni, hogy az Opel autók általában könnyen karbantarthatóak és javíthatóak, és hogy az Opel autók alkatrészei is könnyen beszerezhetők az ország bármely alkatrész-boltjában.

Miért népszerűek az Opel modellek?

 • Opel Astra: Kiváló vezetési élményt, nagy belső teret és modern vezetéstámogató funkciókat kínál.
 • Opel Corsa: Jó ár-érték arányt és gazdaságos üzemeltetést kínál, valamint könnyen kezelhető városi autó.
 • Opel Insignia: Stílusos megjelenést és fejlett technológiát kínál, beleértve az adaptív tempomatot és a sávelhagyás-jelzőt is.
 • Opel Mokka: Magas üléspozíciót, összkerékhajtást és modern infotainment rendszert kínál.
 • Opel Crossland X: Könnyű kezelhetőséget, tágas belső teret és jó ár-érték arányt kínál.
 • Opel Grandland X: Sportos megjelenést, tágas belső teret és modern vezetéstámogató funkciókat kínál.

Ezek az autók kiváló minőséget és megbízhatóságot kínálnak, és versenyelőnyük lehet az ár-érték arány, a vezetéstámogató funkciók, a gazdaságos üzemeltetés vagy az összkerékhajtás.

A használt Opelek hibái általánosságban

Az alábbiakban felsorolunk néhány jellemző típushibát az elmúlt évtizedben készült használt Opelek esetében:

Opel benzines motorok

A Opel Corsa D és E modellekben (2006-2019) a 1.4 literes motorok esetében gyakori a vezérműlánc kopás. Ez olyan tüneteket okozhat, mint a motorkopogás vagy a jármű leállása, ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze a vezérműlánc állapotát és időben cserélje ki, ha szükséges.

Az Opel Astra H és J modellekben (2004-2015) a 1.6 és 1.8 literes motorok esetében gyakori a termosztát meghibásodása. Ez olyan tüneteket okozhat, mint az autó túlmelegedése vagy a fűtés hiánya, ezért fontos, hogy ellenőrizze a hűtőrendszer állapotát és szükség esetén cserélje ki a termosztátot.

Opel dízel motorok

Az Opel Insignia (2008-2017) és az Opel Astra J (2009-2015) modellekben a 2.0 literes dízel motorok esetében gyakori a kipufogógáz-visszavezető (EGR) szelep meghibásodása. Ez olyan tüneteket okozhat, mint az autó füstölése vagy a motorkezelő lámpa bekapcsolása, ezért fontos, hogy ellenőrizze a szelep állapotát és szükség esetén cserélje ki.

Az Opel Zafira B (2005-2014) és az Opel Meriva A (2003-2010) modellekben a 1.7 literes dízel motorok esetében gyakori a gyújtógyertya meghibásodása. Ez olyan tüneteket okozhat, mint a motorkopogás vagy a jármű leállása, ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze a gyújtógyertyák állapotát és időben cserélje ki, ha szükséges.

Fontos megjegyezni, hogy ezek csak általános típushibák és minden jármű más lehet. Mindig javasolt alaposan ellenőrizni a járművet és szakemberrel konzultálni a vásárlás előtt, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket.

Az Opelek szervizeléséről

Az Opel autók általános karbantartása nem különbözik jelentősen más autómárkák karbantartásától. Azonban a következőkre érdemes különösen figyelni:

 • Olaj- és olajszűrő cseréje: Az Opel autók számára fontos az olaj- és olajszűrő rendszeres cseréje, hogy megfelelő kenést biztosítsanak a motornak.
 • Légfilter cseréje: Az Opel autók légfiltere is rendszeresen cserélendő, hogy tiszta levegőt tudjon szívni a motor.
 • Fékrendszerek ellenőrzése: Az Opel autók fékrendszereinek rendszeres ellenőrzése és karbantartása is fontos, hogy biztonságosan tudjuk használni az autót.
 • Akkumulátor állapota: Az Opel autók akkumulátora is rendszeres karbantartást igényel, ellenőrizni kell a folyadékszintjét és a töltöttségi állapotát.
 • Futómű állapota: Az Opel autók futóművének ellenőrzése és karbantartása is rendkívül fontos, mivel ez befolyásolja az autó vezethetőségét és biztonságát.
 • Világító rendszer ellenőrzése: Az Opel autók világító rendszereinek rendszeres ellenőrzése és karbantartása is fontos, hogy biztonságosan tudjuk használni az autót éjszaka és rossz időjárási körülmények között is.
 • Klíma rendszer ellenőrzése: Az Opel autók klíma rendszerének rendszeres karbantartása is fontos, hogy megfelelően tudjon működni, és tisztítani kell a levegőszűrőjét is.
 • Váltóolaj cseréje: Az Opel autók váltóolaját is időszakosan cserélni kell, hogy a váltó megfelelően tudjon működni és hosszú élettartamot biztosítson.

 

Az Opelek szervizeléséhez a pontos karbantartási ütemterveket, szervizintervallumokat a Carnotie Okos csomagjában tudod lekérni.