Tedd zsebre az autód!

Járműelőéleti vizsgálat és tanúsítvány
- autóvásárlás előtt menj biztosra!

Használtautó-vásárlásnál nem jó zsákbamacskát venni, kerüld a kockázatot, ellenőrizd az alvázszámod!

A használtautó-vásárlás legnagyobb rizikója a tisztázatlan járműelőélet. A járművek többségéhez jobb esetben is csak részleges szervizdokumentáció érhető el, így szinte sosem lehetünk benne biztosak, vajon a megvételre kínált autó nem lopott-e, rendszeresen volt-e szervizeltetve, nem volt-e sérült, és hiteles-e a kilométeróra-állása. Százezres szervizszámlákat és elhúzódó vesződséget kockáztatunk minden nyitva hagyott kérdéssel.

Ennek a problémának a megoldásában segíthet számodra az ECDH.hu szakértői előéletvizsgálata.

Szakembereink részletesen felkutatják, és egy magyarázatokkal ellátott PDF dokumentumban összegzik számodra a kiválasztott autó teljes feltárható előéletét. A kutatáshoz gyártói nyilvántartások, nemzetközi biztosítói adatbázisok, szervizadatbázisok, valamint hirdetési és körözési katalógusok adatait használják fel. A jelentés emellett a jármű várható piaci értékére vonatkozó statisztikai számítást (Eurotax értékkalkulációt) is tartalmaz, így az áralku során is segítséget nyújt.
Nem csak abban segít, hogy jó üzletet tudj kötni, hanem abban is, hogy egy rosszat elkerülj.

Az előélet-vizsgálat akkor is hasznos, ha az autót korábban vásároltad, hiszen segíthet a szervizeltetéssel kapcsolatos kérdések tisztázásában, és abban is, hogy az autót a részletes, hiteles dokumentáció birtokában később a megfelelő áron adhasd tovább. A dokumentáció az eladó és a vásárló kockázatát is csökkenti, hiszen tényszerű alapot biztosít az adásvételi megállapodáshoz.

Mikor érdemes tehát előélet-vizsgálatot kérned?

 • Ha szeretnél pontosabb képet kapni egy autó előéletéről.

 • Ha szeretnél megalapozott döntést hozni használtautó vásárláskor.

 • Ha szeretnéd megspórolni a nem várt, csillagászati összegű szervizszámlákat.

 • Ha szeretnél támpontot kapni vevőként, mire figyelj oda a jármű helyszíni megtekintésekor.

 • Ha szeretnéd pontosabban megismerni jelenlegi autód előéletét.

 • Ha szeretnéd reális áron eladni az autódat, tanusítvánnyal a kezedben.

A jelentéshez ajándék ellenőrzőlistát mellékelünk számodra, amelynek segítségével a helyszíni szemrevételezés során módszeresen, nagyobb körültekintéssel győződhetsz meg a vizsgált autó műszaki állapotáról.
A vizsgálat feltétele a jármű alvázszámának sikeres azonosítása nyilvántartási rendszerünkben (az ellenőrzés díjmentes).

Miért tőlünk kérd ezt a szolgáltatást?

 • Mert mi adjuk a legtöbb adatot - a piacon egyedülálló, átfogó adatgyűjtést végzünk, hogy ne kelljen részletekben összevásárolnod a különböző szempontok szerint készült jelentéseket.

 • Mert hazai és nemzetközi adatbázisokat is vizsgálunk - honosítás előtt álló, import autók esetében is használható.

 • Mert szakértői adatellenőrzést nyújtunk - észrevesszük az emberi hiba miatt rögzített hibás adatokat, megtaláljuk az online lekérések algoritmusai számára nem értelmezhető információkat.

 • Mert minőségi garanciát vállalunk - a vizsgálatokat szigorú szakmai protokoll szerint folytatjuk le, melynek betartását Tanúsítvány igazolja.

 • Mert pénzvisszatérítési kötelezettséget vállalunk - ha egyetlen általunk átvizsgált adatbázisban sem találunk információt a vizsgált járműről, visszautaljuk a megrendelés árát (a részleteket lásd itt).

Ez a dokumentáció elég a jó döntéshez?

Az előélet-kutatás a megfontolt döntés elengedhetetlen feltétele, de önmagában nem elégséges a jó döntéshez. Az egyes járművek tényleges értékét a digitális forrásokban nem rögzített, pontosan kizárólag helyszíni állapotfelmérés során megállapítható tényezők alapvetően befolyásolhatják (pl. az autón elvégzett javítások minősége, korábbi használat körülményei, belső tér állapota stb). A jelentéshez ajándékként csatolt ellenőrzőlista ebben a lépésben nyújt segítséget számodra.

Mit tartalmaz részletesen a jelentés?

Szakértőink 12 jelentősebb hazai és nemzetközi adatbázist, valamint a European Car Data House saját nyilvántartásának adatait használják fel a dokumentáció összeállításához.
A kutatás szempontjai az alábbiak:

Gyári alapadatok és műszaki paraméterek

Típus/modell azonosítás, műszaki adatok, várható átlagfogyasztás, környezetvédelmi besorolás, gyári szín.

Miért fontos?
A pontos műszaki paraméterek ismerete elengedhetetlen a reális vételár megállapításához, illetve kiindulópontként szolgálhat a fenntartási költség és szervizigény felméréséhez.

Mennyire megbízható?
Tapasztalataink szerint a kapott adatok az esetek 95%-ában pontosak, eltérést elsősorban a gyártók egyedi nyilvántartási gyakorlata okozhat.

Gyári felszereltségi lista

A típus szériafelszereltsége és az adott jármű extra felszereltsége (műszaki, biztonsági, kényelmi, multimédia, egyéb).

Miért fontos?
Az aktuális felszereltség eltérése a gyári állapottól idegen beavatkozásra, cserére utalhat, és módosíthatja a reális vételárat (az esetek többségében negatív irányban).

Mennyire megbízható?
Tapasztalataink szerint a kapott adatok az esetek 95%-ában pontosak, eltérést elsősorban a gyártók egyedi nyilvántartási gyakorlata okozhat.

Kártörténeti kutatás

Biztosítási kárkalkulációk adatai az Európai Unión belül: káresetek időpontja, helyszíne (ország); sérült területek azonosítása, sérülések mértéke, cserélt alkatrészek listája; teljes becsült szervizköltség káresetenként; kárügyintézések során rögzített kilométeróra-állások.

Miért fontos?
A korábbi sérülésekre vonatkozó minden információ kulcsfontosságú az autó aktuális állapotának felmérésekor. A találat nem szükségképpen jelent rossz vételt, de megmutatja, mely területek ellenőrzésére kell fokozottan odafigyelned.

Mennyire megbízható?
Az ellenőrzést az elérhető legátfogóbb, az Európai Unió országaiban készített hivatalos biztosítási kárkalkulációk jelentős részét tartalmazó, egyesített adatbázisban futtatjuk le. Bizonyos kisebb biztosítók jelentéseire és az EU-n kívül elvégzett kárkalkulációkra nincs rálátásunk. Nem szerepelnek az adatbázisban a bejelentés nélkül maradt káresetek sem. Fontos figyelembe venni emellett, hogy az autón ténylegesen elvégzett javítások eltérhetnek a kárkalkulációkban szereplő, becsült javítási igénytől.

Lopott autók kutatása

Bejelentett lopott járművek adatbázisainak kutatása az Európai Unió és az Egyesült Államok területén belül.

Miért fontos?
Lopott jármű vásárlásával jóhiszemű magatartás mellett, és a jogi minősítő körülmények szerencsés együttállása esetén is hatósági lefoglalást, anyagi kárt és elhúzódó pereskedést kockáztatsz, de az autó és vele a teljes befektetett összeg elvesztése is könnyen megeshet.

Mennyire megbízható?
Kutatásunk négy nagyobb, a károsultak bejelentéseit tartalmazó adatbázisra terjed ki az Európai Unió és az Egyesült Államok területén. Az ezekben az adatbázisokban nem rögzített és az ezeken a területeken kívüli esetekre nincs rálátásunk.

Korábbi hirdetések kutatása

Az autóhoz kapcsolódó korábbi használtautó hirdetések keresése (időpont, fényképek, szerviz- és kilométeróra-állás adatok).

Miért fontos?
A hirdetésekben közölt szervizadatok, kilométeróra-állások és képek hozzájárulhatnak az autó szerviztörténetének pontosabb megismeréséhez, és az esetleges rosszhiszemű beavatkozások azonosításához.

Mennyire megbízható?
A kutatás meghatározó Európai Uniós hirdetőoldalak archívumaira terjed ki, de nem fed le minden létező hirdetőoldalt (vagyis a találatok hiánya nem szükségképpen jelenti, hogy az autót sosem hirdették).

Szerviztörténet és futásteljesítmény kutatása

Műszaki vizsgák, honosítási eljárás (eredetvizsga, forgalombahelyezés) és a European Car Data House saját rendszerében rögzített szerviz események adatai (vizsgák eredménye, kilométeróra-állások, szerviz események).

Miért fontos?
A hivatalos szervizbejegyzések, hatósági igazolások nyújtják a legszilárdabb támpontot a jármű állapotának megítéléséhez.

Mennyire megbízható?
Ez a szegmens döntően magyarországi adatbázisok kutatására épül, melyek az esetek mintegy 85-90%-ában tartalmaznak adatot. Adathiány a külföldi (honosítás nélküli) autók esetében fordulhat elő, illetve azokban az esetekben, ha az autó nem rendelkezik hazai, vezetett szerviz előélettel. Az utóbbi esetben mindenképpen indokolt az óvatosság, de az okok mérlegeléséhez a teljes jelentés értelmezése szükséges.

Fotódokumentáció keresése

Az esetlegesen fellelt korábbi hirdetések képanyagának, valamint az eredetvizsgák, műszaki vizsgák és helyszíni állapotfelmérések során készült, illetve a European Car Data House saját rendszerében rögzített fotók összefoglalása.

Miért fontos?
A fényképek kiváló lehetőséget nyújtanak az autó állapotának, állapotváltozásának megismerésére (karosszéria, belső tér, alváz, motortér), és világosan dokumentálhatják az elvégzett javítások, beavatkozások eredményét.

Mennyire megbízható?
Ez a szegmens döntően magyarországi adatbázisok kutatására épül, melyek az esetek mintegy 85-90%-ában tartalmaznak adatot. Adathiány a külföldi (honosítás nélküli) autók esetében fordulhat elő, illetve azokban az esetekben, ha az autó nem rendelkezik hazai, vezetett szerviz előélettel. Az utóbbi esetben mindenképpen indokolt az óvatosság, de az okok mérlegeléséhez a teljes jelentés értelmezése szükséges.

Korábbi tulajdonosok száma

Az autót üzemeltető korábbi tulajdonosok száma, tulajdonosváltások időpontja a fellelt dokumentáció alapján.

Miért fontos?
A tulajdonosváltások száma támpontot adhat a jármű előéletének megismeréséhez és állapotának megállapításához (általában minél több tulajdonosváltáson esett át az autó, annál elhasználtabb állapotra számíthatunk).

Mennyire megbízható?
Ez a szegmens döntően magyarországi adatbázisok kutatására épül, melyek az esetek mintegy 85-90%-ában tartalmaznak adatot. Adathiány a külföldi (honosítás nélküli) autók esetében fordulhat elő, illetve azokban az esetekben, ha az autó nem rendelkezik hazai, vezetett szerviz előélettel. Az utóbbi esetben mindenképpen indokolt az óvatosság, de az okok mérlegeléséhez a teljes jelentés értelmezése szükséges.

Várható becsült általános állapot

Az azonos évjáratú, egyező típusú, azonos futásteljesítményű, és min. 90%-ban egyező felszereltségű járművek várható becsült általános állapota (automatikusan számított besorolás).

Miért fontos?
A besorolás segít összevetni az autó állapotát a típusátlaggal, és megállapítani a reális vételárat.

Mennyire megbízható?
Tapasztalataink szerint a számított besorolás megbízható egyezést mutat az azonos paraméterekkel rendelkező járművek átlagos állapotával, de fontos kiemelni, hogy a besorolás csak viszonyítási értékként használható, és nem helyettesíti az alapos, személyes szemrevételezést.

Várható becsült piaci érték

Az autó becsült aktuális piaci értéke, melyet az egyező évjáratú és típusú járművek várható piaci értéke alapján számítunk az életkor, a futásteljesítmény, és a felszereltség alapján korrigálva. Az elemzés viszonyítási pontként az egyező évjáratú és típusú, azonos futásteljesítményű autók aktuális magyar piaci átlagárát is tartalmazza.

Miért fontos?
Az értékek fényében könnyebben megítélhető, hogy a felkínált jármű megéri-e a kért vételárat.

Mennyire megbízható?
Az értékelés alapját a nemzetközileg legelfogadottabb használtjármű forgalmi érték kalkulátor, az Eurotax szoftver számítása adja. A szoftver az adott típushoz tartozó értékvesztési mutatók mellett az eladási árak európai statisztikai elemzésére támaszkodik. Tapasztalatunk szerint a kapott érték átlagban +/- 5-13%-kal térhet el az egyező modellek azonos futásteljesítményű példányainak hazai átlagárától (az eltérés döntően a nem prognosztizálható, átmeneti piacformáló tényezők hatásának tudható be, mint pl. a helyi és időszakos keresettség, vagy az aktuálisan piacon lévő járművek állapota).

Vásárlási feltételek, technikai információk

Az alvázszám ellenőrzése díjmentes. A megrendeléshez nem szükséges regisztráció. Fizetésre bankkártyával (az OTP biztonságos SimplePay rendszerén keresztül) vagy banki átutalással van lehetőséged. A megrendelésről visszaigazoló e-mailt küldünk számodra. Fontos, hogy az e-mailt jól töltsd ki, hiszen a visszaigazolásokon kívül ide küldjük a számlát és az elkészült jelentést is. A jelentést a fizetés beérkezésétől számított 24, de legfeljebb 48 órán belül kézbesítjük. Amennyiben szakértőink nem leterheltek, akár pár órán belül a kezedben tarthatod a jelentést.

Szakértői járműelemzés alvázszám alapján

Jelenleg a piacon elérhető legrészletesebb elemzés, most mindössze 7980 Ft helyett
6990 Ft-ért.

Gépjármű ellenőrzése

Szakértői járműelemzés alvázszám alapján

Jelenleg a piacon elérhető legrészletesebb elemzés, most mindössze 7980 Ft helyett
6990 Ft-ért.

Gépjármű ellenőrzése