Tedd zsebre az autód!

Elindult a 2022-es éves autópálya-matricák értékesítése

2021. december elsejétől meg lehet vásárolni a következő évi egész éves autópálya-matricákat.

Kényelmesen vásárolok autópálya-matricát!

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. saját hálózatán belül, valamint viszonteladói partnereinél is lehetővé tette az éves megyei és éves országos úthasználati jogosultságok elővásárlását.

A 2016 óta érvényben lévő gyakorlat célja, hogy mindenki időben, kapkodás és hosszabb sorban állás nélkül meg tudja váltani az éves matricáját 2022-re. Az országos érvényességű autópálya-matrica ára 44 660 forintról 46 850 forintra, míg a megyei éves ára 5200 forintról 5450 forintra emelkedett a személygépjárművekre vonatkozó D1-es kategóriában.

autópályamatrica-vásárlás

A NÚSZ Zrt. ugyanakkor figyelmezteti a közlekedőket, hogy az elővételben megvásárolt éves érvényességű e-matricák a 2021-es évben még nem biztosítanak úthasználati jogosultságot, azokkal legkorábban 2022. január 1-jén 0 órától lehet felhajtani a fizetős útszakaszokra.

Azok, akik nem kívánnak élni az elővásárlás lehetőségével, a 2021-re megváltott éves országos és megyei autópálya-matricáikat még 2022. január 31-ig nyugodt szívvel használhatják, hiszen azok még egy hónapig érvényesek maradnak jövőre is.

Ahogy az alapjárat.hu portál már beszámolt róla, a NÚSZ Zrt. mérései szerint az online lebonyolított e-matrica-vásárlások száma 35 százalékos emelkedést mutatott idén, azaz egyre többen döntenek a kényelmes, sorban állás nélküli vásárlás mellett.

Autópályamatrica-vásárlás online! Vásárolj te is magyarországi autópálya matricát 2022-re az oldalunkon! E-matrica-vásárlás akár szolgáltatási díj nélkül.

 

Forrás:

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

 

További hasznos információkat az Carnotie tartalomtárban találsz!